27/2: Meddelande från Sydantenn: Förändring i det digitala kanalutbudet

Vad kommer hända?

Tisdagen den 5/3 kommer TV-kanaler med standardupplösning släckas ner. Du behåller dock samtliga kanaler som du har idag men i HD-upplösning. Du blir inte av med några kanaler efter nedsläckningen, de kommer finnas kvar i HD-upplösning. Analog TV påverkas inte. Kanalen TV4 HD kommer i samband med nedsläckningen läggas till som fri kanal. Det innebär att du kommer kunna titta på den oavsett om du har ett programkort eller inte.

Varför släcks kanalerna?

Många kanaler finns i två versioner, en i standardupplösning och en i HD-upplösning. Nedsläckningen av standardupplösta kanaler görs för att modernisera den digitala TV- leveransen så att du kan få bättre och mer stabil TV.

Vad behöver jag göra?

Kanalerna kommer läggas om automatiskt vilket kan påverka leveransen en kortare tid under förmiddagen. Om det uppstår problem med TV-kanalerna kan du behöva göra en kanalsökning på TV-boxen eller TV:n.

1. För dig med TV-modul: Följ instruktioner från TV:ns manual alternativt kontakta TV-tillverkaren. Observera att du ska göra en digital sökning.
2. För dig med TV-box: Gör en digital kanalsökning via boxens meny. Observera att du ska använda boxens fjärrkontroll.

Om problemet är långvarigt eller pågår efter kl 10:00 ber vi dig kontakta vår kundtjänst och rapportera felet. Vid frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss!

Vi önskar dig en fortsatt trevlig dag!
Sydantenn o. Tele AB
www.sydantenn.se – support@sydantenn.se – 040- 601 22 22