Arkiv

Vad har vår leverantör för inställelsetid vid åtgärd av fel, vad har vi för serviceavtal (SLA) ?

När det gäller hela föreningens så har vi ett serviceavtal för gemensamma driftstörningar i föreningens anläggning (så som switchar etc.).

Det serviceavtalet, för gemensam utrustning, innebär att arbete ska påbörjas inom 4 timmar 8-21 vardagar, 10-19 helger.

När det gäller ärenden som drabbar en enskild privatkund så går det till så här (inställestid för besök av tekniker hos privatkund är “bransch-standard” och tillämpas av andra aktörer så som Telia m.fl., ett arv från Televerket-tiden)

  • I första hand löses det direkt av kundtjänst på telefon (öppettider vid denna FAQ:s nerteckning: Måndag – Fredag 08:00 – 22:00 Lördag – Söndag 10:00 – 19:00
  • Om det är ett ärende som kräver ett besök av tekniker så skickas ärendet till nästa nivå av kundtjänst ”second line”
  • ”Second line” kundtjänst tar tag i felet nästföljande vardag (vid onormalt hög belastning kan det ta ytterligare en dag)
  • ”Second line” kundtjänst arbetar Måndag-Fredag 8-21
  • ”Second line” kundtjänst ringer tillbaka till kunden och bokar en tid för ett teknikerbesök på plats på Annehem, det sker under kontorstid
  • Målet är att, för teknikerbesök på plats hos enskild kund, så ska det från det att ärendet för en enskild kund läggs över till kundtjänst så ska ett första teknikerbesök ha skett inom 2-5 arbetsdagar
  • Målet är att ärendet ska lösas vid första besök.
  • Men beroende på typ av fel som besvärliga problem kan det krävas ytterligare besök och ta ytterligare tid.
  • Vid storhelger, och ledigheter som jul, nyår, påsk, sommar etc. så kan det tyvärr ta längre tid.

När det gäller de enskilda fiberkonvertrarna/routrarna inne i varje fastighet så är där från och med 2023-07-01 endast 2 års vanlig konsumentgaranti från det att fiberkonverter installerades.
Om en fiberkonverter går sönder 2 år efter att den installerades första gången så är det upp till fastighetsägaren att stå för kostnaden för att byta (arbetskostnad och kostnad för fiberkonverter). Leverantören kan vid olika tillfällen erbjuda olika kombination av endast fiberkonverter och tillhörande WiFi-accesspunkt.

Ovanstående är det som gäller när denna FAQ senast uppdaterades.

Vårt internet är långsamt, vad ska vi göra?

Om ni har långsamt internet när ni ansluter en hyfsat modern dator med nätverkskabel direkt till routern som vår internetleverantör har installerat så kan det finnas något problem, ring då supporten hos vår internetleverantör Ownit, telefon 08-525 07 300, mail ---, www.ownit.se.

Om ni har långsamt internet när ni ansluter trådlöst mot den inbyggda trådlösa nätverksfunktionen i routern som vår internetleverantör har installerat så beror det oftast på att ”luften är full” av nätverkstrafik redan och det enklaste är att helt enkelt köpa en egen modern trådlös router.

Ownit har en bra guide som utförligt förklarar vad ni kan tänka på vad gäller hastigheter och trådlösa nätverk, läs gärna där.
www.ownit.se/kundservice/guider/bredband-ownits-wifi-guide

 

Vi har fått en faktura från internetleverantören, ska inte internet ingå?

Internet ingår och faktureras inte från internetleverantören direkt till fastighetsägare. Om ni har fått en faktura från internetleverantören har ni fått det för att ni har beställt tilläggstjänster, till exempel i form av minutavgifter för utgående telefonsamtal för IP-telefoniabonnemanget eller extra säkerhetstjänster. För mer information vänligen kontakta internetleverantörens kundtjänst enligt kontaktuppgifter på fakturan.

Vad kostar vårt internet?

Medlemsavgiften är för närvarande 314 kr/månad och betalas årsvis i förskott med för närvarande 3770 kr/år. Det ingår för närvarande även ett kostnadsfritt telefonabonnemang från internetleverantören. Internetleverantör upphandlas var 3-5:e år.

Vårt internet fungerar inte, vad gör vi?

Aktuell internetleverantör ska alltid kontaktas vid problem med internetanslutningen.

För närvarande har vi internetleverntören Ownit, telefon 08-525 07 300,, www.ownit.se

Föreningens styrelse supporterar inte enskilda användare vid problem med internet.

Om det är så att en fastighetsägare får problem med föreningens internetleverantörs kundtjänst och inte kommer vidare med en fråga som inte är en normal internetleverantörskundtjänstfråga så kan naturligtvis fastighetsägaren kontakta styrelsen så kommer styrelsen att hantera ärendet vidare.

Jag vill ha en personlig e-postadress eller hemsida, hur skaffar jag det?

E-post och hemsida via internettjänstleverantören kan i allmänhet inte användas efter flytt från Annehem eller om Annehem fiber samfällighetsförening byter till en annan internettjänstleverantör (kan ske med 3-5 års intervall).

Om det är viktigt att ha en e-post och hemsida som fungerar oberoende av internettjänstleverantör och var ni bor så rekommenderas antingen ”gratistjänster” som Gmail.com, Microsoft.com, Yahoo.com, Apple.com etc. eller kommersiella epost/hemside-leverantörer där ni tecknar ett avtal och betalar en avgift.

Ska jag betala min internetanslutning direkt till leverantören?

Nej, enskilda fastighetsägare betalar inte internetanslutningen direkt till leverantören.

Internetanslutningen ingår alltid i samfällighetsavgiften och betalas kollektivt av Annehem fiber samfällighetsförening.

Däremot är det de personer som för närvarande bor i fastigheten som är kunder hos internettjänstleverantören och man vänder sig alltid till leverantören vid supportfrågor.